Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

NAK sprejela prve sklepe v primeru Valjavec

Ljubljana, 6. maja - Vodja oddelka za boj proti dopingu pri Olimpijskem komiteju Slovenije, Jani Dvoršak, je po današnjem sestanku Nacionalne antidopinške komisije v Ljubljani za STA povedal, da zaslišanje kolesarja Tadeja Valjavca, osumljenega kršenja protidopinških pravil Mednarodne kolesarske zveze, ne bo izvršeno prej kot v desetih dneh.

Ljubljana, ACH.
Kolesar Tadej Valjavec.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Kolesar Tadej Valjavec.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Nacionalna antidopinška komisija je sicer sprejela sklep, da v skladu s protidopinškim pravilnikom poziva predsednico neodvisne disciplinske komisije Ireno Ilešič Čujovič, da v skladu s pravilnikom oblikuje disciplinski senat, ki bo prevzel primer, in začne z disciplinskim postopkom. Nacionalna antidopinška komisija je sprejela tudi sklep, da Mednarodno kolesarsko zvezo zaprosi za vso laboratorijsko dokumentacijo v primeru Valjavec, je še pristavil Dvoršak.

Mednarodna kolesarska zveza je v ponedeljek sporočila, da je sprožila disciplinski postopek zoper Slovenca Tadeja Valjavca, Italijana Franca Pellizottija in Španca Jesusa Rosenda Prada, ki so osumljeni uporabe prepovedanih poživil. UCI se je za postopek odločila na podlagi krvnih vzorcev, odvzetih v okviru programa bioloških potnih listov. Eden najboljših slovenskih kolesarjev je odstopanja od vrednosti v biološkem potnem listu utemeljeval z dejstvom, da je bil v lanski sezoni večji del sezone bolan in imel posledično zelo nizek hematokrit.

ag/tb/ag
© STA, 2010