Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Posvetovalna skupina o arbitraži prvič pri Žbogarju

Ljubljana, 7. maja - V okviru priprave slovenske argumentacije za arbitražno sodišče, ki naj bi razsodilo o slovensko-hrvaški meji, se bo danes prvič sešla neformalna posvetovalna skupina. Sestanek skupine je sklical zunanji minister Samuel Žbogar, vanjo pa povabil 20 uglednih osebnosti, pravnikov in predstavnikov civilne družbe, ki so se v minulih letih oglašali glede meje.

Minister se je odločil skupino oblikovati čeprav usoda ratificiranega arbitražnega sporazuma o meji s Hrvaško, ki za reševanje vprašanja meje določa petčlansko arbitražno sodišče, do referenduma 6. junija ne bo znana. Namen skupine je, da bi bil memorandum, ki ga mora Slovenija v okviru postopka predložiti arbitrom, čimbolje pripravljen in da bi vseboval kar največ dokaznega gradiva.

Med povabljenimi so tudi Miro Cerar, Mirjam Škrk, Janez Čebulj, Marko Pavliha, France Bučar, Spomenka Hribar, Danijel Starman in Marjan Podobnik. Udeležbo je potrdila velika večina povabljenih. Na sestanku pa naj bi se dogovorili o načinu dela.

vr/jk
© STA, 2010