Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Lokalizirali črne skrinjice letala, ki je lani strmoglavilo v Atlantik

Pariz, 6. maja - Francoska mornarica je lokalizirala črne skrinjice potniškega letala družbe Air France, ki je pred skoraj letom dni strmoglavil v Atlantskem oceanu. Predstavniki francoske vojske so sicer posvarili, da to odkritje še ne pomeni, da bodo črne skrinjice tudi uspešno našli in potegnili z dna oceana.

Brazilija, Rio de Janeiro.
Iskanje razbitin ponesrečenega letala družbe Air France junija 2009.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv STA/Xinhua

Brazilija, Rio de Janeiro.
Brazilske zračne sile so v Atlantskem oceanu okrog 640 kilometrov severovzhodno od brazilskega otočja Fernando de Noronha odkrile del repa letala družbe Air France.
Foto: Xinhua/STA

Airbus družbe Air France s 228 potniki in člani posadke na krovu je 1. junija lani na poti iz Ria de Janeria v Pariz sredi nevihte strmoglavil v Atlantik. Nesreča, v kateri so umrli vsi ljudje na krovu, je bila najhujša v 75-letni zgodovini Air Francea.

Črne skrinjice so ključne za razumevanje vzroka za tragično nesrečo, ki je še vedno v veliki meri nepojasnjen. Svojci žrtev nesreče so zato današnjo novico pozdravili. Toda tudi predstavnik francoske vlade Luc Chatel je posvaril, da so za zdaj odkrili le območje, kjer so skrinjice, sedaj pa je potrebno ugotoviti, ali jih bo dejansko mogoče najti.

aju/mc
© STA, 2010