Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Po mnenju protikorupcijske komisije minister v konfliktu interesov

Ljubljana, 6. maja - Ravnanje ministra, ki sodeluje pri odločanju vlade o sodelovanju med državo in podjetjem, s katerim je imel poslovne stike, daje videz, da ministrov zasebni interes vpliva na nepristransko odločanje, ugotavlja komisija za preprečevanje korupcije. Po njihovem mnenju to predstavlja nasprotje interesov.

Kot pojasnjujejo, je bil namreč sedanji minister pred nastopom te funkcije vodja in solastnik zasebnega podjetja, ki je poslovno sodelovalo s podjetjem v posredni stoodstotni lasti države. Z istim državnim podjetjem je minister pred oblikovanjem sedanje vlade poslovno sodeloval tudi kot fizična oseba, ugotavljajo na komisiji.

Vlada je po njihovih navedbah pred kratkim sprejela več sklepov, ki se nanašajo na sodelovanje med državo in omenjenim državnim podjetjem. Na komisiji, kot pojasnjujejo, sicer od vlade niso prejeli odgovora, ali je minister sodeloval pri odločanju o teh sklepih, saj so ti podatki tajni. Vendar je splošno znano, da minister, ki je prisoten na seji, tudi sodeluje pri odločanju o sklepih, če ni nikjer objavljeno, da se je pri tem izločil, poudarjajo na komisiji.

spc/td
© STA, 2010