Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Mors ne načrtuje selitve celjske vojašnice

Celje, 6. maja - Poslanka SD Andreja Rihter je na ministrico za obrambo Ljubico Jelušič naslovila poslansko vprašanje o usodi celjske vojašnice oz. kdaj bo prišlo do preselitve obstoječe dejavnosti iz vojašnice. Ministrstvo pojasnjuje, da je vojašnica po dosedanjih dolgoročnih in srednjeročnih programih razvoja SV obetavna lokacija in kot taka vključena tudi v nove dolgoročne razvojne planske dokumente.

Ljubljana.
Poslanka SD Andreja Rihter.
Foto: Matej Leskovšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Ministrica za obrambo Ljubica Jelušič.
Foto: Daniel Novaković/STA
Arhiv STA

Vojašnica po navedbah ministrstva leži na območju širše Zahodno Štajerske regije, ki predstavlja sorazmerno velike možnosti za kadrovsko popolnjevanje enot, ki so nameščene v celjski vojašnici.

Rihterjeva je od Morsa želela tudi podatke, koliko je zaposlenih v celjski vojašnici, kakšna je njihova zaposlitvena struktura in kakšni so finančni izdatki iz tega naslova. Na ministrstvu so glede tega pojasnili, da v celjski vojašnici skupno deluje 667 pripadnikov SV.

Stroški bruto plač zanje znašajo 685.898 evrov mesečno. Lani so znašali stroški tekočega in investicijskega vzdrževanja celjske vojašnice 453.923 evrov, stroški prehrane zaposlenih pa 267.577 evrov.

td/lpc/td
© STA, 2010