Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ustavna komisija DZ danes o ustanovitvi strokovne skupine

Ljubljana, 6. maja - Ustavna komisija DZ bo na današnjem nadaljevanju seje najprej odločala o predlogu odloka o ustanovitvi strokovne skupine ustavne komisije za ustavnosodno področje, ki ga je pripravil predsednik komisije Pavel Gantar. Poslanska skupina SLS je v skupino predlagala Janeza Čebulja, koalicijske poslanske skupine pa Igorja Kaučiča, Matevža Krivica in Cirila Ribičiča. Za koordinatorja naj bi imenovali Mira Cerarja.

Strokovna skupina bo na podlagi sklepov ustavne komisije ali na pobudo njenega predsednika pripravila mnenje glede vprašanj ustavnih sprememb na ustavnosodnem področju in pripravila osnutek stališč o osnutku ustavnega zakona. Poleg tega bo skupina pripravila osnutek predloga ustavnega ustavnega zakona z osnutkom njegove obrazložitve ter opravljala druge naloge za potrebe ustavne komisije, med drugim piše v predlogu sklepa.

Spremembe 160., 161. in 162. člena ustave so po mnenju pravosodnega ministra Aleša Zalarja nujne, če želimo, da ustavno sodišče ne bo še naprej preobremenjeno z nepomembnimi vprašanji.

apo/ako/miv/mo
© STA, 2010