Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Ljubljani se danes začenja 54. pohod ob žici

Ljubljana, 6. maja - Ob sobotnem prazniku Ljubljane in dnevu miru bo potekal 54. pohod po 35 kilometrov dolgi poti, kjer so okupatorji mesto med drugo svetovno vojno obdali z bodečo žico. Tradicionalna prireditev Pot ob žici se začenja danes s pohodi vrtčevskih otrok, in nadaljuje v petek s pohodi šolarjev. Njen vrhunec bosta sobotni rekreativni pohod in tek trojk.

Prireditev Pot ob žici, ki je za udeležence brezplačna, organizira društvo za izvedbo športnih programov Timing Ljubljana ob podpori Mestne občine Ljubljana ter ministrstva za šolstvo in šport. Poleg spomina na osvoboditev Ljubljane 9. maja 1945 je namenjena tudi spodbujanju gibanja in zdravega načina življenja.

Kot je ta teden na novinarski konferenci dejal direktor prireditve Gojko Zalokar, letos pričakujejo skupno med 32.000 in 35.000 ljudi. 9. maj je Ljubljana za svoj praznik izbrala v spomin na osvoboditev in konec štiriletne okupacije. Letos mineva 65 let od osvoboditve Ljubljane, osrednja proslava z nagovorom predsednika republike Danila Türka bo potekala v soboto.

spc/mo
© STA, 2010