Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Sistemsko zdravljenje kolorektalnega raka kmalu tudi v Mariboru, Celju in Novi Gorici

Ljubljana, 5. maja - Sistemsko zdravljenje kolorektalnega raka z zdravili bodo kmalu izvajali tudi v UKC Maribor ter novogoriški in celjski bolnišnici. V Mariboru bodo z ambulantnim sistemskim zdravljenjem kolorektalnega raka začeli že jutri, so se danes dogovorili predstavniki Onkološkega inštituta in UKC Maribor.

S 1. julijem naj bi začeli izvajati še hospitalno sistemsko zdravljenje bolnikov z rakom prebavil, kjer bolnikom zdravila dovajajo intravenozno, je pojasnila predstojnica sektorja internistične onkologije na OI Barbara Jezeršek-Novaković.

V Novi Gorici v določenem obsegu ambulantno zdravljenje že poteka, v Celju pa bodo začeli izobraževati prvega specializanta internistične onkologije.

Ta prenos dela bolnikov na sekundarno raven bo za OI po njenih besedah pomenil veliko, saj se bodo lahko bolj posvetili svojim prioritetam - uvajanju novih zdravljenj in redkimi oblikami raka.

Letno v Sloveniji odkrijejo več kot 1400 novih bolnikov z rakom debelega črevesja in danke, od tega jih vsaj polovica prej ali slej potrebuje sistemsko zdravljenje.

td/mo
© STA, 2010