Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

SDS za postopek zamenjave predsednika DZ Gantarja

Ljubljana, 5. maja - Zaradi dvakratne zavrnitve zahteve za sklic izredne seje DZ o kreditiranju državnih bank bodo v poslanski skupini SDS sprožili postopek za zamenjavo predsednika DZ Pavla Gantarja, je danes napovedal predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša. Gantarjevo ravnanje je po njegovih besedah protiustavno.

Po Janševih pojasnilih je Gantar zahtevo za sklic izredne seje DZ o kreditiranju državni bank sprva "dal na hladno", nato pa jo zavrnil, češ da sklepi niso usklajeni z mnenjem zakonodajno-pravne službe. Po ustreznem popravku in vnovični vložitvi zahteve za sklic izredne seje je bila ta v torek znova zavrnjena.

Janša poudarja, da gre za nedopustno ravnanje Gantarja z namenom obrambe in zaščite klientelističnih kapitalskih interesov v ozadju njegove stranke in njegove politične opcije. Janša namreč razpolaga s sicer neuradno informacijo, da je NLB zasebnemu podjetju, ki je v tesnih povezavah z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, odobrila približno 50 milijonov evrov kredita za financiranje projekta v Stožicah.

uk/mo/mo
© STA, 2010