Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

SID banka z novimi kreditnimi linijami gospodarstvu ponuja 330 milijonov evrov

Ljubljana, 5. maja - SID banka bo v prihodnjih mesecih prek poslovnih bank slovenskemu gospodarstvu v obliki dolgoročnih namenskih kreditnih linij ponudila 330 milijonov evrov.

Ljubljana.
Logotip SID banke.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, SID banka.
Logotip SID banke.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana.
Logotip SID banke.
Foto: Daniel Novakovič/STA

SID banka je z zadolžitvijo pri Kreditanstalt für Wiederaufbau pridobila 80 milijonov evrov novih sredstev. Slednje bo prek poslovnih bank namenila za financiranje majhnih in srednje velikih podjetij, je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani povedal predsednik uprave banke Sibil Svilan.

Banka bo še 250 milijonov evrov sredstev, pridobljenih z izdajo evroobveznic, prek poslovnih bank namenila delovanju in razvoju majhnih in srednje velikih podjetij, investicijam v infrastrukturne projekte in regionalni razvoj, investicijam v varstvo okolja in energetsko učinkovitost in inovacijskim dejavnostim.

Po Svilanovi oceni bo večina sredstev počrpana v juniju in juliju. SID banka je poslovnim bankam pribitek, ki ga lahko dodajo pogodbeno določeni obrestni meri, omejila na največ 1,5 odstotka. Sredstva so na voljo pri Abanki Vipa, Banki Celje, Factor banki, Gorenjski banki, NKBM, NLB, Poštni banki Slovenije in Probanki.

bdo/mke/mke
© STA, 2010