Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Černačeva komisija zahteva dopolnitev poročil nadzorovanih služb

Ljubljana, 5. maja - Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb je na današnji seji nadaljevala obravnavo poročil o delu Sove, Obveščevalno-varnostne službe ministrstva za obrambo in policije na področju prikritih preiskovalnih ukrepov za leto 2009 ter programe dela teh služb za leto 2010.

Ljubljana.
Poslanec SDS Zvonko Černač.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
Predsednik komisije DZ za nadzor nad obveščevalnimi in varnostnimi službami Zvonko Černač.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Predsednik komisije Zvonko Černač je po seji povedal, da so člani komisije soglasno sklenili, da od nadzorovanih služb zahtevajo dopolnitev njihovih poročil, in sicer predvsem v tistem delu, ki se nanaša na podrobnejšo specifikacijo uporabe finančnih sredstev.

Kot je pojasnil, je do kršitev pri porabi sredstev v Sovi med letoma 2005 in 2007 namreč prišlo tudi zato, ker poročila verjetno niso bila dovolj podrobna.

Černač je v izjavi za javnost danes tudi opozoril, da postopki proti nekdanjemu direktorju Sove Iztoku Podbregarju nikakor ne stečejo. Ker so bili predlogi za pregon podani zaradi suma storitev hujših kaznivih dejanj in velikih materialnih oškodovanj, je to po njegovem mnenju zaskrbljujoče.

pa/apo
© STA, 2010