Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Evropski parlament danes o Swiftu in predvidoma o Grčiji

Bruselj, 5. maja - Evropski parlament se bo danes in v četrtek sestal v Bruslju. Današnje zasedanje se bo izjemoma začelo z glasovanji, tudi o izmenjavi bančnih podatkov med EU in ZDA iz sistema Swift v boju proti terorizmu.

Glasovanja običajno potekajo v četrtek, vendar bo parlament tokrat že danes glasoval o točkah, ki so bile predvidene za aprilsko zasedanje v Strasbourgu, pa so bile preložene zaradi odsotnosti številnih poslancev, ki niso mogli pripotovati na zasedanje zaradi vulkanskega prahu nad Evropo.

Danes se v parlamentu obeta tudi razprava s predsednikom Evropske komisije Josejem Manuelom Barrosom o pripravah na petkov vrh evroskupine, predvsem o prihodnosti območja evra, potem ko je bil pred kratkim dogovorjen mehanizem 110 milijard evrov posojil Grčiji pri spopadanju z dolžniško krizo.

Evropski parlament bo danes razpravljal, v četrtek pa glasoval tudi o usodi 18 novih poslancev, med katerimi je tudi Zofija Mazej Kukovič, ki bo zasedla osmi slovenski stolček v Evropskem parlamentu.

pm/pm
© STA, 2010