Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

OZS želi izkoristiti potencial moške reprezentance

Maribor, 4. maja - Potem ko ženska odbojkarska reprezentanca v odsotnosti selektorja Tilna Kozamernika, ki se ji bo zaradi obveznosti pri ACH Volleyju pridružil v sredo, v Mariboru že nekaj časa trenira za kvalifikacijske nastope za EP 2011, se bo v štajerski prestolnici v sredo zbrala tudi moška reprezentanca. Tudi njo čakajo kvalifikacije za EP, v kateri bo igrala v skupini z Španijo, Izraelom in najbrž Madžarsko (ta bo morala v prvem krogu kvalifikacij premagati še Luksemburg).

Moške bo vodil novi selektor, in sicer uveljavljeno odbojkarsko ime, Črnogorec Veselin Vuković, ki bo nadomestil Gregorja Hribarja. Nekdanji trener reprezentance Srbije in Črne gore, je eden od dokazov, da so pri Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS) zavihali rokave, še zdaleč pa ne edini. Tako bo reprezentanca dobila svojega direktorja, prav tako pa bo direktorja dobila tudi sama zveza. Prvo funkcijo bo opravljal Uroš Stanič, drugo pa Mitja Koželj.

Kot pravi selektor Vuković bo prva naloga regeneracija igralcev ACH Volleyja. Po nekaj dnevih lažjih treningov bodo odpotovali na Slovaško, kjer bodo igrali dve prijateljski tekmi proti Slovakom. Zaključne enotedenske priprave bodo opravili v Turčiji, kjer bodo v Ankari prav tako odigrali dva dvoboja z domačo reprezentanco.

ic/am/ic
© STA, 2010