Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovensko kolesarstvo podprlo Valjavca

Ljubljana, 4. maja - Vidne osebe slovenskega kolesarstva, tudi selektor reprezentance Martin Hvastija, so v najnovejši domnevni dopinški aferi, v katero naj bi bil vpleten Tadej Valjavec, odločno podprle slovenskega kolesarja, saj verjamejo, da si slovenski reprezentant do športnih dosežkov ni pomagal na nedovoljen način.

Brnik.
Kolesar Tadej Valjavec.
Foto: Domen Grögl/STA
Arhiv STA

Brnik.
Kolesar Tadej Valjavec.
Foto: Domen Grögl/STA
Arhiv STA

Selektor Hvastija priznava, da ga je ponedeljkova informacija seveda presenetila, obenem pa poudarja, da Valjavec ni bil pozitiven na dopinškem testu, Mednarodna kolesarska zveza je predlagala le uvedbo postopka zoper njega. Slovenski selektor dodaja, da je prepričan, da bo Valjavec dokazal svojo nedolžnost.

O nedolžnosti svojega varovanca je prepričan tudi Marko Polanc, njegov dolgoletni trener pri kranjski Savi, ki pravi, da Valjavca dobro pozna in zato meni, da gre res le za splet okoliščin ter verjame, da se bo Valjavec celo vrnil na dirke.

Podobno je razmišljanje sekretarja KZS Milana Kneza, ki pravi, da je kolesarska zveza v skladu s sklepom predsedstva vse zadeve prenesla na nacionalno antidoping komisijo, a glede na okoliščine meni, da si Valjavec ni pomagal na nedovoljen način.

ag/ic/ag
© STA, 2010