Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ob 65. obletnici osvoboditve Ljubljane vseslovenska proslava

Ljubljana, 4. maja - Ob 65. obletnici osvoboditve Ljubljane bo v soboto potekala vseslovenska proslava. Dogovor o sodelovanju pri izvedbi proslave so danes podpisali ministrica za obrambo Ljubica Jelušič, ljubljanski župan Zoran Janković in generalni sekretar Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije Andrej Šušteršič.

Kot je pojasnil Šušteršič, bo pokrovitelj in osrednji govornik na proslavi predsednik republike Danilo Türk. Slovenska vojska bo proslavo podprla s častno enoto za protokol, topovskimi salvami in udeležbo v programu praporščakov. Na prireditvi bodo sodelovali tudi s preletom letal in z orkestrom Slovenske vojske, je dejala Jelušičeva.

Po Jankovićevem mnenju je ena najlepših nalog župana, da izkaže spoštovanje do vseh tistih, ki so omogočili, da je Ljubljana prestolnica svobodne in samostojne države ter uspešne članice EU.

Konec tedna bo v Ljubljani potekal tudi 54. tradicionalni pohod ob žici, kjer pričakujejo med 32.000 in 35.000 ljudi. Med pohodom v soboto bodo pohodniki lahko obiskali tudi ljubljansko vojašnico Franca Rozmana Staneta, ki bo imela takrat dan odprtih vrat.

spc/miv
© STA, 2010