Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Novi načrti za plavalni objekt Ilirije

Ljubljana, 4. maja - Plavalni klub Ilirija še vedno ni opustil dolgoletnih načrtov, da Ljubljana dobi moderen pokrit olimpijski plavalni bazen. Kot je povedal predsednik kluba Nestor Mankoč, so morali zaradi zahtev zavoda za kulturno dediščino in ministrstva za kulturo spremeniti načrte, zdaj pa pričakuje, da se bo nov objekt začel graditi v začetku prihodnjega leta.

Ljubljana.
Predsednik Plavalnega kluba Ilirija Nestor Mankoč.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Monkoč pravi, da gre za kompromisni predlog, ki ima na žalost nekoliko spremenjeno komercialno vsebino, s čimer bo nekoliko oteženo financiranje vzdrževanja objekta. Na Iliriji zdaj čakajo na potrditev še s strani mestnega sveta, nato bodo zaprosili za gradbeno dovoljenje, v začetku prihodnjega leta pa naj bi začeli z gradnjo bazena ter s tem povezane gimnastične dvorane in parkirne hiše. Do konca leta naj bi Ljubljana po tem ključu končno dobila moderen bazen.

Želja Ilirije je, da bi na novem bazenu leta 2011 gostili tudi evropsko prvenstvo v 25-metrskih bazenih, eventualno pa bi ga v primeru, da bazen ne bo končan, lahko prestavili tudi v novo športno dvorano v Stožicah.

ag/zzb/ag
© STA, 2010