Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Sindikat za znižanje plač v zameno za lastništvo v Hitu

Nova Gorica, 4. maja - Novogoriški odbor sindikata igralniških delavcev bi se za v nedeljo napovedani stavki odpovedal le v primeru izpolnitve vseh stavkovnih zahtev. Med njimi je tudi zamrznitev sedanjega plačnega sistema; upravi Hita so tako že posredovali predlog, po katerem bi pristali na 10-odstotno znižanje plač v zameno za 10-odstotni lastniški delež v družbi.

Solkan.
Vodja stavkovnega odbora družbe Hit Iztok Černigoj.
Foto: Marko Cencič/STA
Arhiv STA

Solkan, hotel Sabotin.
Novinarska konferenca novogoriškega odbora Sindikata igralniških delavcev Slovenije.
Predsednik novogoriškega odbora Sindikata igralniških delavcev Slovenije Iztok Černigoj.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Nova Gorica, hotel Sabotin.
Novinarska konferenca novogoriškega odbora Sindikata igralniških delavcev Slovenije.
Član sindikata Tomaž Stubelj, predsednik novogoriškega odbora SIDS Iztok Černigoj in podpredsednik izvršnega odbora SIDS v igralnici Park Ljubo Rojc.
Foto: Rosna Rijavec/STA

Solkan, hotel Sabotin.
Novinarska konferenca novogoriškega odbora Sindikata igralniških delavcev Slovenije.
predsednik ISIDS Nova Gorica Iztok Černigoj in podpredsednik izvršnega odbora SIDS v igralnici Park Ljubo Rojc.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Med stavkovnimi zahtevami so ureditev delitve napitnin v skladu z novo igralniško zakonodajo, zamrznitev sprejetja novega plačnega sistema do konca leta, podaljšanje veljavnosti sprejetega sporazuma o delavnem času do sprejetja novega, poračun razlike do polnega prispevka za dodatno pokojninsko zavarovanje, obnovitev nezgodnega zavarovanja zaposlenim, zaustavitev premeščanja delavcev iz uprave na že zasedena delovna mesta v igralniških centrih, letni razpored delovnega časa za vsakega zaposlenega ter plačilo zaposlenim za čas napovedane stavke.

Član uprave Hita in vodja pogajalske skupine s sindikati Uroš Kravos je na današnji novinarski konferenci povedal, da pričakuje pobudo za pogovor s strani sindikata. Pogajanja s sindikati, ki so jih začeli po stavki novembra in decembra lani, še vedno potekajo.

rr/uk
© STA, 2010