Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ni vrhunskega športa brez vrhunskega zdravstva

Ljubljana, 4. maja - Kongresni center mariborskega hotela Habakuk bo od 13. do 16. maja gostil mednarodne dneve medicine športa Slovenije, na njih pa bodo sodelovali priznani domači in tuji strokovnjaki s tega področja. Bližnji kongres je podprl tudi Mednarodni olimpijski komite (MOK) in ga uvrstil v svojo regionalno mrežo seminarjev.

Zdravstveni komisiji Olimpijskega komiteja Slovenije in Nogometne zveze Slovenije, Zdravniško društvo Slovenije in Združenje športne medicine Slovenije so v sodelovanju z Mednarodnim olimpijskim komitejem, Univerzo v Mariboru, Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor in Nogometnim klubom Maribor prireditelji mednarodnega kongresa, na govorniškem odru pa se bo v štajerski prestolnici zvrstilo okoli 30 predavateljev iz Slovenije in tujine.

Na današnji novinarski konferenci sta bila tudi predsednik OKS Janez Kocijančič in selektor slovenske moške nogometne reprezentance Matjaž Kek, oba pa sta se strinjala, da vrhunski šport ne more obstati brez vrhunskega zdravstva.

ad/ad
© STA, 2010