Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

DZ še drugič sprejel zakon o kapitalskih naložbah države

Ljubljana, 4. maja - Poslanci državnega zbora so včeraj z 48 glasovi za še drugič sprejeli zakon o upravljanju s kapitalskimi naložbami države. O zakonu so morali še enkrat odločati na zahtevo državnega sveta.

V skladu z zakonom se bo ustanovila nova agencija, ki bo pristojna za upravljanje z vsemi kapitalskimi naložbami v državni lasti, zdaj razdrobljenimi po ministrstvih.

Proti zakonu so bili v opoziciji, kjer so poudarjali, da se želi vlada z ustanovitvijo agencije na zunaj oprati odgovornosti za upravljanje z državnim premoženjem. Vladi in koaliciji so očitali, da želi pod mizo izpeljati še zadnjo fazo privatizacije.

Sprejetje zakona je bilo ključno, če želi Slovenija 27. maja dobiti uradno povabilo za vstop v Organizacijo za ekonomsko sodelovanje in razvoj. V nasprotnem primeru bi se vstopanje najverjetneje zavleklo za nekaj mesecev.

Vlada je večkrat poudarila, da je namen zakona predvsem bolj kakovostno upravljanje z državnim premoženjem. To so včeraj poudarjali tudi poslanci koalicije.

jes/ap
© STA, 2010