Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Brigadir Humar prevzel vodenje poveljstva Nata v Makedoniji

Skopje, 3. maja - Slovenski brigadir David Humar je danes v Skopju prevzel vodenje poveljstva zveze Nato v Makedoniji. Slovesnosti ob primopredaji se je udeležil tudi načelnik generalštaba Slovenske vojske, generalmajor Alojz Šteiner, ki je poudaril, da je to veliko priznanje tako za Slovensko vojsko kot za Slovenijo.

Po Šteinerjevih besedah je to prvi položaj v poveljniški strukturi zveze Nato za Slovenijo, odkar je pred petimi leti postala članica zavezništva. 41-letni brigadir Humar je enoletno vodenje poveljstva prevzel od bolgarskega mornariškega kapitana Valentina Ljubomirova Gagaševa. Kot je za STA pojasnil Šteiner, naj bi Humar v tem obdobju pripravil pogoje za prehod poveljstva v civilno misijo.

Šteiner je v Makedonijo pripotoval s Kosova, kjer je včeraj obiskal slovenske vojake v misiji Kfor. V slovenskem kontingentu je trenutno 350 vojakov in en civilni predstavnik. Šteiner se je pred bližnjim dnevom Slovenske vojske srečal s slovenskimi vojaki ter se seznanil z razmerami in spremembami v prihodnosti.

jk/mc
© STA, 2010