Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slalomiste čaka niz izbirnih tekem v Tacnu

Ljubljana, 3. maja - Konec tedna (8. in 9. maja) se za slalomiste v Tacnu začenjajo izbirne tekme za sestavo državne reprezentance. Dobitniki odličij s svetovnega prvenstva 2009; svetovni prvak Peter Kauzer in bronasti dvojec Sašo Taljat - Luka Božič, so v reprezentanco za evropsko prvenstvo in svetovni pokal že uvrščeni, vse ostale čaka oster boj za mesta v ekipi.

Ljubljana.
Kajakaš Peter Kauzer.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Kajakaš Peter Kauzer.
Foto: Daniel Novaković/STA
Arhiv STA

Slalomiste ta vikend v Tacnu čakajo tekme z le slovensko udeležbo - nekateri tuji tekmovalci (tudi Tony Estanguet) bodo nastopili kot predtekmovalci -, naslednji konec tedna pa bo na mednarodni tekmi, ki šteje za točke ICF, sodelovalo tudi več tujih ekip.

"Letos sem že uvrščen v ekipo, zato sem si treninge malo drugače načrtoval. Moj glavni cilj sezone je svetovno prvenstvo, kjer bom skušal ubraniti naslov svetovnega prvaka. Prej pa me čaka še en manjši cilj - evropsko prvenstvo v Bratislavi čez mesec dni. Tam bo drugo leto SP, zato želim tudi tam dobro nastopiti," je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal svetovni prvak Kauzer.

zza/zza
© STA, 2010