Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Glej vabi na predstavo V. E. M. in pregledno razstavo

Ljubljana, 3. maja - V gledališču Glej bo v četrtek premiera avtorskega projekta Jake Andreja Vojevca, Jerice Majerhold Ostrovršnik in Simone Hamer z naslovom V. E. M.. Izhodišče predstave je življenje avantgardnega ruskega režiserja, predanega revolucionarja in izumitelja biomehanike Vsevoloda Emilijeviča Mejerholda, ki je ustvarjal v prvi polovici 20. stoletja.

Kot je na današnji novinarski konferenci povedal režiser predstave Jaka Andrej Vojevec, se V. E. M. ne osredotoča zgolj na Mejerholdovo življenjsko zgodbo, ampak to uporabi kot medij za predstavitev vprašanj o tem, kje smo danes in kakšne spremembe so potrebne. Dramaturginja predstave Simona Hamer je V. E. M. opisala kot "zelo zanimiv kolaž raznih stilov".

V predstavi nastopa Jerica Majerhold Ostrovršnik, sicer Mejerholdova daljna sorodnica. Upodobi več junakov, od same sebe do Mejerholda in vseh veznih členov med njima. Časovni razpon predstave sega od Mejerholdovega rojstva do današnjega časa.

V knjižnici Otona Župančiča pa si je v maju mogoče ogledati razstavo, na kateri je predstavljena grafična podoba gledališča Glej.

der/tv
© STA, 2010