Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

DNS za večjo aktivnost novinarjev, ZNP za pluralnost medijev

Ljubljana, 3. maja - Društvo novinarjev Slovenije ob 3. maju, svetovnem dnevu svobode tiska, poziva novinarje in novinarske kolektive, da se angažirajo in prenehajo le opazovati krojenje lastne prihodnosti, temveč v njej sodelujejo. Združenje novinarjev in publicistov pa opozarja, da je medijski prostor v Sloveniji premalo pluralen.

Danes ni več dovolj tarnati in opozarjati na napake drugih udeležencev na področju medijev, temveč je čas, da tudi slovenski novinarji, tako kot njihovi kolegi v primerljivo razvitih državah, aktivno prevzamejo svojo vlogo, je v izjavi ob svetovnem dnevu svobode tiska zapisal predsednik Društva novinarjev Slovenije Grega Repovž.

Združenje novinarjev in publicistov pa opozarja, da se politični pritiski na slovenske medije in novinarje stopnjujejo. Mediji, ki so bližje opoziciji kot koaliciji, so prešibki, da bi lahko zaposlili vse novinarje, ki so drugod diskriminirani, menijo.

V uradu informacijske pooblaščenke ob dnevu svobode tiska poudarjajo, da pravica do svobode izražanja ni absolutna, ampak ima svoje meje, ki jih postavlja pravica do zasebnosti posameznika.

pa/pse/td
© STA, 2010