Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gospodarsko središče Oreh tik pred razdrobitvijo

Maribor, 1. maja - Gospodarsko središče Oreh, ki je bilo pred leti označeno za nacionalni razvojni projekt, počasi izgublja zanos. Na Mariborski razvojni agenciji so še vedno prepričani, da središče ima prihodnost, a priznavajo, da zaradi trenutnih razmer ni dovolj sredstev za vse podprojekte, zato bodo v prednosti tisti, ki so najbolj pripravljeni.

Celoten projekt je bil ob pripravi ocenjen na okoli 160 milijonov evrov, danes pa nihče ne želi več navesti nobene konkretne številke. Po besedah Tomaža Pristovnika iz Razvojno informacijskega centra Slovenska Bistrica, projekti zaradi gospodarske krize in zamud pri pridobivanju zemljišč zagotovo ne bodo mogli biti uresničeni v takšnem obsegu kot so bili načrtovani.

Bojim se, da v tem trenutku nimamo projekta, ki bi bil v letu 2010 pripravljen na izvedbo, pa je dodal koordinator projekta Matevž Frangež. V kratkem naj bi bil namreč objavljen razpis, na podlagi katerega naj bi država zaradi omejenih sredstev podprla le tiste projekte, ki so najbližje uresničitvi.

ase/jes
© STA, 2010