Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Mariborska študentska organizacija pripravlja predavanja na prostem

Maribor, 1. maja - Študentska organizacija Univerze v Mariboru po zgledu različnih evropskih univerz in v duhu univerzitetnega mesta Maribor prihodnji teden pripravlja predavanja na prostem.

Kot je za STA pojasnil vodja projekta Tine Janežič, so se za predavanja na prostem odločili, da občanom Maribora in ostali javnosti pokažejo, da je Maribor dejansko univerzitetno mesto. Predavanja se namreč večinoma odvijajo v predavalnicah za štirimi stenami, kjer niso toliko vidna javnosti. Tokrat pa so jih postavili na prosto, da tudi mimoidoči vidijo, kako poteka študijski proces, pravi Janežič.

V torek bosta pri Stari trti na Lentu predavanji predsednika protikorupcijske komisije Draga Kosa in Iztoka Podbregarja, profesorja na mariborskih fakultetah za varnostne vede, ki deluje v Ljubljani, in za logistiko, ki deluje v Celju. V sredo bodo na Slomškovem trgu gostili sociologa Andreja Fištravca in ekonomista Maksa Tajnikarja. V atriju Štuk pa bosta v četrtek predavala ljubljanski župan Zoran Janković in profesor na mariborski fakulteti za gradbeništvo Danijel Rebolj.

spc/miv
© STA, 2010