Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Danes že 13. Škisova tržnica

Ljubljana, 5. maja - Zveza študentskih klubov Slovenije danes na letnem telovadišču Narodni dom Ilirija pripravlja tradicionalno, že 13. Škisovo tržnico. Na njej se bo predstavilo kar 55 študentskih klubov, druženje pa se bo zaključilo z bogatim koncertnim dogajanjem, napovedujejo organizatorji. Prireditev je brezplačna.

Pozdravni nagovor na letošnji tržnici bo imel predsednik republike Danilo Türk, študente pa bo nagovoril tudi premier Borut Pahor.

Tržnica letos poteka pod geslom Moj kraj, moj ponos. Na njej bodo študentski klubi iz vse Slovenije, razdeljeni na šest regijskih otočkov, predstavljali svoje običaje, lokalne posebnosti in značilnosti ter obiskovalce razvajali z domačimi kulinaričnimi dobrotami. Študenti iz tujine se bodo predstavili pod naslovom Tržnica brez meja.

Spremljevalni program bo vključeval žonglerske delavnice, grafitiranje, medregijske in adrenalinske igre ter še mnogo drugih športno zabavnih dejavnosti.

Med drugimi se bodo na tržnici predstavili Študentska organizacija Slovenije, ljubljanska študentska organizacija in fundacija Z glavo na zabavo.

miv/ako
© STA, 2010