Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Za Križaniča poudarek predvsem na razvojni politiki

Ptuj, 30. novembra - Slovenija je po besedah ministra za finance Franca Križaniča na današnjem poslanskem večeru na Ptuju tranzicijo izvedla na mehak način s postopno privatizacijo, obenem pa ves čas vodila tudi aktivno socialno politiko. Ob tem je dodal, da pa smo v vsem tem času pozabili ali pa nismo zbrali dovolj energije za vodenje ustrezne razvojne politike.

Križanič je omenil pomembnost državnega spodbujanja razvoja v podjetjih, pa tudi cel sklop ukrepov, ki sodijo med dovoljene oblike državne pomoči in jih je vlada začela uvajati že z rebalansom za letošnje leto, še več pa z novim proračunom. To bo po njegovih besedah pripeljalo do bistveno izboljšane konkurenčnosti in s tem tudi standarda ljudi.

Tudi v zvezi s sindikalnimi zahtevami je Križanič dejal, da je Slovenijo v takšne razmere spravila razvojna neaktivnost, česar pa se ne da obrniti na hitro. Kot je dejal, bo potrebno ukrepati čim prej, a postopno in kombinirano z davčnimi razbremenitvami za najnižje sloje in iskanjem novih finančnih virov.

gm/ap
© STA, 2009