Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zaradi zapletov z novo gripo v Sloveniji sedem umrlih

Jesenice, 30. novembra - Slovenija beleži že sedem smrti zaradi nove gripe. Potem ko sta sredi novembra v UKC Ljubljana umrla dva bolnika, konec tedna pa še po en bolnik v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec in v UKC Ljubljana, so popoldne o dveh smrtih kroničnih bolnikov, povezanih z novo gripo, sporočili še iz jeseniške in murskosoboške bolnišnice.

Na Jesenicah je umrla 89-letna bolnica, ki je imela tudi kronično bolezen. V Murski Soboti pa 60-letni bolnik, okužen z novo gripo, ki se je zdravil za težko kronično boleznijo v terminalnem stadiju.

Minister za zdravje Borut Miklavčič je danes izrazil obžalovanje nad zadnjimi smrtnimi primeri zaradi nove gripe. Ob tem je poudaril, da je slovenska statistika smrti zaradi nove gripe še vedno nižja kot v drugih državah.

Povedal je še, da je Slovenija nabavila dodatnih 10.000 enot cepiva proti novi gripi proizvajalca Baxter, ki je primerno tudi za alergike na sestavine jajca.

Na Inštitutu za varovanje zdravja sicer pojasnjujejo, da kljub številčnosti smrti zaradi nove gripe razloga za preplah ni. Poudarjajo pa, da se bolezni ne sme jemati preveč na lahko.

td/jdo/apo
© STA, 2009