Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Mariborska Snaga preoblikovana v gospodarsko družbo

Ljubljana, 30. novembra - Mariborski mestni svetniki so danes potrdili preoblikovanje Snage iz javnega komunalnega podjetja v gospodarsko družbo. S tem so v Mariboru zadostili zahtevam zakona o javno zasebnem partnerstvu, po katerem sta zgolj država ali lokalna skupnost lahko edini lastnici javnega podjetja.

Napoved preoblikovanja Snage je povzročila negodovanje že ob njeni napovedi za uvrstitev točke na dnevni red oktobrske seje, saj mariborska občina takrat o tem občin Hoče-Slivnica, Rače-Fram, Miklavž, Duplek in Starše kot solastnic sploh ni obvestila. Uradno je namreč še vedno registrirana kot edina lastnica Snage, čeprav ima v podjetju glede na delitveno bilanco vsega 83,35-odstotni delež.

Mestni svet je danes tudi sklenil izplačati nadomestila prebivalcem iz okolice nekdanjega odlagališča nevarnih odpadkov v Metavi. Gre za odlagališče, ki je delovalo od leta 1984, Agencija za okolje pa ga je leta 2007 zaprla. Predvidena je tudi sanacija omenjenega odlagališča, ki pa se še vedno ni začela.

gm/bst/bg
© STA, 2009