Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vlatko Ilievski izgubljen za Union Olimpijo?

Ljubljana, 30. novembra - Košarkarje Uniona Olimpije v četrtek ob 20.30 čaka prva tekma drugega kroga evrolige. Tekmec v dvorani Tivoli bo petkratni evropski prvak Maccabi iz Tel Aviva.

Sobotna preizkušnja v ligi NLB proti Partizanu je strategu Juretu Zdovcu prinesla kup novih skrbi. Poleg obnovitve poškodbe Vlatka Ilievskega predvsem slabo in nemotivirano predstavo svojih varovancev, ki ga je po tekmi prisilila k ostrim besedam o "spremembah v igralskem kadru."

Jure Zdovc sicer na današnji novinarski konferenci ni želel govoriti o konkretnih imenih oziroma ukrepih, dejal pa je: "Nekaj bo treba spremeniti, to je zagotovo. Kako in kdaj, pa je odvisno od stanja Vlatka Ilievskega ter seveda od uprave, ki kroji finančno plat kluba."

Kot kaže, pa je Vlatko Ilievski izgubljen za nadaljevanje sezone. Operacija, ki jo je poleti opravil v Barceloni, je pustila težje posledice, kot je pričakoval igralec sam oziroma vodilni pri ljubljanskem evroligašu, ko so z njim podpisali novo pogodbo. Ilievski si je brazgotino po operaciji stegenske mišice načel že na prvi tekmi sezone proti Zadru, nato počival dober mesec, ob vrnitvi na košarkarska igrišča pa ga je pekoča bolečina znova opozorila, da stanje ni stoodstotno sanirano. Tako je na prejšnji tekmi evrolige proti Lottomatici nastopil le krajši čas, na tekmi proti Partizanu pa je že po treh minutah spoznal, da tako ne bo šlo več naprej.

zzb/zza/zzb
© STA, 2009