Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Anketa Dela: Ne za poslance župane

Ljubljana, 30. novembra - Funkciji poslanca in župana nista združljivi, saj ju ni mogoče hkrati kakovostno opravljati, je v tokratni Delovi anketi odgovorilo skoraj tri četrtine vprašanih. Nekoliko popustljivejših, ki menijo, da sta funkciji združljivi le v izjemnih primerih, je bilo 13,1 odstotka. Najmanjši pa je delež tistih, ki pritrjujejo, da sta funkciji združljivi in je obe mogoče hkrati kakovostno opravljati; takih je bilo 9,7 odstotka anketiranih.

Večina, 58,6 odstotka vprašanih meni, da morajo poslanci upoštevati tako svoja stališča kot stališča stranke. Da morajo upoštevati predvsem stališča stranke, jih je menilo 24,6 odstotka, da morajo upoštevati predvsem lastna stališča, pa pol manj, 12,4 odstotka.

Da je koalicija dovolj trdna za vladanje, je menilo 11,8 odstotka vprašanih. Da so v koaliciji vidna trenja, a na njeno delo ne vplivajo, jih je odgovorilo 30,2 odstotka. Da so trenja močna in že ogrožajo delovanje koalicije, jih je menilo 26 odstotkov. Da koalicija ni sposobna skupnega vladanja in bi se morala raziti, pa jih je menilo 22,2 odstotka.

Vlada pa se po mnenju 64,1 odstotka vprašanih premalo zavzeto ukvarja z gospodarsko krizo.

apo/td/apo
© STA, 2009