Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kanadi zmaga na prvem superveleslalomu, Slovenci brez točk

Lake Louise, 29. novembra - Manuel Osborne-Paradis (1:32,93) je zmagovalec uvodnega superveleslaloma sezone svetovnega pokala alpskih smučarjev v kanadskem Lake Louisu. Za Kanadčanom sta se uvrstila Avstrijca Benjamin Raich (+0,24) in Michael Walchhofer (+0,62). Pet slovenskih tekmovalcev je ostalo brez točk. Aleš Gorza je bil z zaostankom 2,27 sekunde najboljši od Slovencev na 32. mestu, Andrej Jerman (+2,62) je bil 38., Rok Perko (+3,32) 45., Andrej Križaj in Andrej Šporn pa sta odstopila.

Na olimpijski progi pod goro Whitehorn je bilo tako kot pred enim letom mogoče spremljati devet slovenskih nastopov. Čast slovenske odprave je za silo rešil Rok Perko, ki je edini osvojil točke, ko je bil 23. na sobotnem smuku.

Nova bolj veleslalomska kot smukaška postavitev slovenskemu adutu Jermanu ni ustrezala. S startno številko šest ob prihodu v cilj z 1,68 sekunde zaostanka ni prehitel nobenega tekmovalca, nato pa se je njegov zaostanek le še kopičil. Za Jermana ter tudi za preostale člane moške odprave bo najbolje, da čim prej pozabijo Lake Louise, in se osredotočijo na ameriški Beaver Creek, kamor se konec prihodnjega tedna seli smučarska karavana.

am/jz/am
© STA, 2009