Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Konec tedna umrla dva bolnika z novo gripo

Ljubljana, 29. novembra - Ta konec tedna sta umrla še dva bolnika z novo gripo. V slovenjgraški bolnišnici je včeraj zvečer zaradi hude bakterijske pljučnice s sepso umrl 42-letni moški, ki je bil okužen z virusom nove gripe in je bil kronični bolnik. Danes pa je v ljubljanskem kliničnem centru umrl še en bolnik z novo gripo, a podrobnosti za zdaj še niso znane. To sta že četrti žrtvi nove gripe v Sloveniji.

Z ministrstva za zdravje so sporočili, da se je danes sestala strokovna skupina za novo gripo. Sestanka sta se udeležila tudi premier Borut Pahor in minister za zdravje Borut Miklavčič. Strokovna skupina je ponovno ugotovila, da je cepljenje, ob izvajanju vseh preventivnih ukrepov, še vedno najboljša zaščita pred novo gripo. Zaščita pa bo večja, če se bo cepilo čim več prebivalcev. Tako so se dogovorili za odprtje novih cepilnih centrov v večjih mestih, ki bodo delovali tudi ob koncih tedna.

Komisija za ugotavljanje povezave med cepljenjem in dogodki, pridruženimi cepljenju, pa je po navedbah ministrstva v petek pozno popoldne sporočila, da je bilo z dodatno analizo ugotovljeno, da težave, ki so nastopile po cepljenju pri 77-letni bolnici, niso bile povezane s cepljenjem.

tz/jk/ap
© STA, 2009