Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Za predsednico NSi Novakovo v slovenskem političnem prostoru ni ravnotežja

Maribor, 28. novembra - V slovenskem političnem prostoru ni ravnotežja, saj prevladuje en politični oziroma ideološki pol, je ob robu programskega kongresa Nove Slovenije v Mariboru za STA dejala predsednica stranke Ljudmila Novak. Po njeno je za uravnoteženje potrebna vsaj še ena močna desna stranka. Nekdanji predsednik stranke Andrej Bajuk pa je v nastopu na kongresu glede odnosov s Hrvaško dejal, da jih ne vežejo odločitve starih partijskih veljakov, ampak le interesi državljanov in ustava.

Novakova je povedala še, da v našem političnem prostoru manjka stranka, ki bi se deklarativno označevala za krščansko-demokratsko. Napovedala je tudi, da dolgoročno delajo za vrnitev v slovenski parlament.

V nagovoru delegatom je Novakova ocenila, da so nekateri zakoni, ki jih je pripravila Pahorjeva vlada, ideološki, med njimi pa izpostavila predlog novega družinskega zakonika. Prav tako se vlada ni držala obljub in je izvedla kadrovski cunami, je dejala.

Današnji kongres je programski in poteka pod geslom Blizu Ljudem. Na njem bodo delegati odločali o novem programu in statutu stranke. V programu naj bi poudarili, da je Nova Slovenija edina krščanskodemokratska stranka v Sloveniji.

miv/pse
© STA, 2009