Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenci pripravljeni na prvi smuk

Aspen/Lake Louise, 28. novembra - Po uvodnem veleslalomu v Söldnu in slalomu v Leviju se je smučarska karavana preselila čez lužo, kjer je v kanadskem Lake Louisu vse pripravljeno na uvodni smuk sezone. Slovenski adut na prvi hitrostni preizkušnji v svetovnem pokalu je Andrej Jerman, ki se je na obeh opravljenih uradnih treningih uvrstil med 15 najboljših.

Alpske smučarje danes čaka prva prava hitrostna preizkušnja na tekmi najvišjega ranga. Najboljši slovenski smukač Jerman, ki je bil na prvem treningu deseti, na zadnjem včerajšnjem pa 12., je v vrhunski formi.

Vodja moške reprezentance Urban Planinšek tako v smuku kot v superveleslalomu računa prav na Jermana, ki je edini slovenski lastnik smukaške zmage v svetovnem pokalu. Poleg Jermana bodo na smuku nastopili še Andrej Šporn, Rok Perko in Gašper Markič.

V ekipi sta še Andrej Križaj in Aleš Gorza, ki je prvi trening izpustil zaradi zdravstvenih težav, v nedeljo pa njegov nastop na superveleslalomu naj ne bi bil vprašljiv. Za vse bo Lake Louise predstavljal prvo preizkušnjo v novi sezoni.

Obe preizkušnji, današnja smukaška in nedeljska superveleslalomska, se bosta na olimpijski progi začeli ob 11. uri po lokalnem oziroma zvečer ob 19. uri po srednjeevropskem času.

Na drugo stran Atlantika so se preselile tudi alpske smučarke, ki jih v Aspnu čakata veleslalom in slalom. Na današnjem veleslalomu bodo slovenske barve branile Tina Maze, Maruša Ferk in Ana Drev, v nedeljo pa bosta na slalomu nastopili Mazejeva in Ferkova.

am/am
© STA, 2009