Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Tretji letošnji derbi Ljubljančanom

Ljubljana, 27. novembra - Hokejisti Tilie Olimpije so danes v tekmi 26. kroga lige Ebel v slovenskem derbiju premagali Acroni Jesenice s 5:2 (0:0, 2:1, 3:1).

Letošnji tretji obračun slovenskih ekip v razširjenem avstrijskem prvenstvu je imel zanimiv uvod. V Ljubljani so ta teden odpustili trenerja Danyja Gelinasa, na trenersko klop pa se je zdaj začasno, do imenovanja novega prvega moža stroke zeleno-belih, zavihtel kar direktor Tilie Olimpije Matjaž Sekelj. Jeseničani so pred časom za trenerja pripeljali nekdanjega stratega velikih tekmecev Mika Posmo, zdaj pa še veterana Todda Elika, ki je bil nekoč tudi del Olimpijine zgodbe o uspehu.

Na ledu so se na koncu pred skoraj polno dvorano Tivoli veselili domači. Od petih golov je tri dosegel Frank Banham. Jeseničani so dobro začeli in povedli, na koncu pa, tudi zaradi številnih izključitev, popustili. Zadnji gol so dobili na nebranjena vrata, za nameček pa se je poškodoval še Tomaž Razingar, ki ga je po tekmi čakal zdravniški pregled poškodovane rame.

tb/tb
© STA, 2009