Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Uvodna tekma sezone avstrijskim skakalcem, Slovenci deveti

Kuusamo, 28. novembra - Avstrijski smučarski skakalci (1113,6 točke) so zmagovalci uvodne tekme svetovnega pokala v olimpijski sezoni 2009/10 v Kuusamu. Drugi so bili Nemci (1099,2), tretji pa Finci (1058). Slovenci so po ponesrečenem nastopu Jerneja Damjana sinoči z devetim mestom za 2,4 točke zaostali za finalom.

Planica.
Smučarski skakalec Jernej Damjan.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Velenje.
Slovenski smučarski skakalec Jernej Damjan.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Planica.
Smučarski skakalec Jernej Damjan.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Planica.
Smučarski skakalec Jernej Damjan.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Damjan je nastopil kot prvi izmed slovenske četverice in pristal pri le 83 metrih, tako da je bila Slovenija po nastopih prve skupine na zadnjem, 14. mestu. Drugi je od naših nastopil Mitja Mežnar, a je žirija tekmovanja nato odločila, da bo druga skupina nastope opravila še enkrat. V tretji skupini je Primož Pikl odlično opravil svoje delo in pristal pri 133 metrih, Robert Kranjec pa v četrti skupini kar pri 137,5 metra. Še enkrat je moral na zaletišče Mežnar, ki pa je v drugo svoje delo opravil še bolje in pristal pri 134 metrih.

A odlični nastopi trojice Slovencev niso bili dovolj, da bi se Slovenija uvrstila v finale, saj je za pičlih 2,4 točke zaostala za Švico na osmem mestu. Pred tekmo so v slovenskem taboru sicer merili na uvrstitev nekje do šestega mesta.

Na današnji prvi posamični tekmi, ki se bo s prvo serijo začela ob 15. uri, bodo slovenske barve zastopali Kranjec, Mežnar in Pikl.

zza/zza
© STA, 2009