Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Lake Louise v znamenju hitrih disciplin

Lake Louise, 27. novembra - V kanadskem Lake Louisu je vse pripravljeno na začetek sezone hitrih disciplin. Alpske smučarje danes čaka drugi trening smuka.

Ljubljana, Smučarska zveza Slovenije.
Vodja moške smučarske reprezentance Rusije Urban Planinšek.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Alpski smučar Andrej Jerman.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Smučar Andrej Jerman.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Alpski smučar Andrej Jerman.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Trener Urban Planinšek bo postavi za smuk in superveleslalom določil po treningu. Najboljši slovenski smukač Andrej Jerman, ki je bil na prvem treningu deseti, je v vrhunski formi.

Planinšek tako v smuku kot v superveleslalomu računa prav na Jermana, ki je slovenski adut ter edini slovenski lastnik smukaške zmage v svetovnem pokalu. Tržičan je v minuli sezoni ostal brez želenega cilja - stopničk v svetovnem pokalu -, a je bil vseeno v skupnem seštevku najvišje uvrščeni slovenski tekmovalec v moški konkurenci.

Pred prvo preizkušnjo Jerman opogumljen z dobro odpeljanim treningom, pravi, da ima še nekaj rezerve. A so nepredvidljive vremenske razmere v zadnjih letih v Lake Louisu vedno krojile rezultate. V ekipi so še Andrej Šporn, Rok Perko, Gašper Markič, Andrej Križaj in Aleš Gorza, ki je prvi trening izpustil zaradi zdravstvenih težav.

am/zza/zza
© STA, 2009