Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Černačeva komisija danes o preiskavi vloma v Povhovo jamo

Ljubljana, 27. novembra - Člani komisije državnega zbora za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb bodo na današnji seji razpravljali o preiskavi kraje orožja iz skladišča v Povhovi jami pri Pivki. Ker je direktor kriminalistične policije Aleksander Jevšek na prejšnji seji razkril, da bi bila preiskava vloma morda končana že prej, če operater ne bi zavrnil odredbe sodišča, bodo poslanci danes spregovorili o izvajanju zakona o kazenskem postopku.

Operater je namreč zavrnil odredbo za izpisek vseh telefonskih številk, uporabljenih na območju okoli skladišča. Na današnji seji bodo o izvajanju zakona poročali tako policisti kot predstavniki slovenskih podjetij, ki se ukvarjajo z mobilno telefonijo. Na sejo je sicer vabljen tudi pravosodni minister Aleš Zalar.

Kot je znano, je bilo 19. maja ministrstvo za obrambo obveščeno o vlomu v skladišče na poligonu Polhova jama v Pivki. Večmesečna preiskava je svoj epilog dobila konec oktobra, ko so policisti po eksploziji bombe pred nočnim lokalom v Kranju prišli na sled vlomilcem in jih tudi prijeli.

pa/tz
© STA, 2009