Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pri Interblocku že odgovorili na dopis UEFA, pri Dravi ogorčeni

Ljubljana, 26. novembra - Danes je ljubljanski prvoligaš Interblock prejel uradni dopis Evropske nogometne zveze (UEFA), v katerem je disciplinska komisija sporočila, da je UEFA sprožila preiskavo o povratni tekmi tretjega predkroga evropske lige med Interblockom in Metalurgom Donjeckom.

V dopisu disciplinske komisije UEFA, ki je sprožila preiskavo o morebitnem kršenju 5. člena disciplinskega pravilnika UEFA, je bilo zapisano, da je na tej tekmi prišlo do nepravilnega stavnega vzorca. Ljubljanski klub je na naslov UEFA takoj poslal odgovor, v katerem je evropski zvezi zagotovil popolno sodelovanje na vseh potrebnih ravneh preiskave.

Odzvali so se tudi pri ptujski Dravi, ki naj bi bila vpletena v sedem sumljivih tekem. Pri Dravi ostro zavračajo vsa namigovanja in natolcevanja, da je klub kakorkoli povezan z novo afero v slovenskem nogometu. Vsi igralci, strokovni štab in zaposleni imajo v svojih pogodbah člen, ki jim prepoveduje igranje in sodelovanje pri športnih stavah.

V klubu tudi poudarjajo, da je bil prav ptujski prvoligaš prvi v državi, ki je opozoril na sum tega problema, vendar je takrat po mnenju igralcev in strokovnega vodstva naletel le na ostre kritike.

zza/lr/zza
© STA, 2009