Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zastopnik Nekrepovih: Odločba zdravniške zbornice še vedno ni izvršena

Ljubljana, 26. novembra - Odločba drugostopenjskega razsodišča Zdravniške zbornice Slovenije v primeru Nekrep še do danes ni izvršena, je danes opozoril zastopnik družine Nekrep Andrej Pitako.

Drugostopenjsko razsodišče zdravniške zbornice je 1. julija letos v primeru smrti Bora Nekrepa po zdravljenju v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor zdravnici Zlatki Kanič izreklo ukrep začasnega odvzema licence za štiri mesece in varstveni ukrep obveznega dopolnilnega trimesečnega strokovnega izobraževanja. Drugemu zdravniku Robertu Pogorevcu je izreklo opomin in enomesečno dopolnilno izobraževanje. Navedeni ukrepi niso bili izvedeni, Zdravniška zbornica Slovenije pa je zavzela stališče, da sklepov ne bodo spoštovali, je dejal Pitako.

V Zdravniški zbornici Slovenije njegove očitke zavračajo. Kot so zapisali, je njihovo razsodišče v obeh primerih končalo postopek na prvi in drugi stopnji. Zdravnici odločba o odvzemu licence sicer še ni bila izdana, saj je vložila zahtevo za presojo sklepa, ki jo bo skupščina zbornice obravnavala na svoji decembrski seji. O sklepu razsodišča druge stopnje v primeru zdravnika Roberta Pogorevca pa je zbornica obvestila tako zdravnika kot tudi njegovega delodajalca.

pa/td/ago/tz
© STA, 2009