Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Medex praznuje 55 let delovanja

Ljubljana, 26. novembra - Družba Medex v letošnjem letu praznuje 55. obletnico delovanja. V času delovanja se je družba iz izvoznika medu razvila v vodilno družbo na področju apiterapije, tako v Sloveniji kot tudi v svetu. Trenutno 43 odstotkov vse proizvodnje Medexa predstavljajo prehranska dopolnila, v prihodnje pa načrtujejo še dodatno širitev tega segmenta proizvodnje.

Ljubljana.
Predsednica uprave Medexa Aleša Kandus Benčina.
Foto: Domen Grögl/STA

Kot ob tem poudarja predsednica uprave družbe Aleša Kandus Benčina, so v družbi zadovoljni, da so pravočasno sprejeli odločitev za specializacijo proizvodnje v tržni niši apiterapije in proizvodnji drugih prehranskih dopolnil.

V družbi tudi v prihodnje načrtujejo razvoj novih produktov iz medu, poleg tega pa prav v teh dneh na prodajne police prihaja nov Medexov izdelek - Slovenski kremni med. Tudi v prihodnje si po navedbah vodstva želijo povečati prisotnost v segmentu prehranskih dopolnil, saj so prepričani, da bodo izdelki za ohranjanje zdravja, kot preventiva na osnovi naravnih izdelkov, eden najbolj razvijajočih se segmentov.

dl/arh
© STA, 2009