Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zastopnik Nekrepovih opozarja, da odločba zdravniške zbornice še vedno ni izvršena

Ljubljana, 26. novembra - Odločba drugostopenjskega razsodišča Zdravniške zbornice Slovenije v primeru Nekrep še do danes ni izvršena, opozarja zastopnik družine Nekrep Andrej Pitako ob prvi obletnici predstavitve primera smrti 12-letnega Bora Nekrepa slovenski javnosti. To ocenjuje kot protipravno.

Drugostopenjsko razsodišče zdravniške zbornice je 1. julija letos v primeru smrti Bora Nekrepa po zdravljenju v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor zdravnici Zlatki Kanič izreklo ukrep začasnega odvzema licence za štiri mesece in varstveni ukrep obveznega dopolnilnega trimesečnega strokovnega izobraževanja. Drugemu zdravniku Robertu Pogorevcu je izreklo opomin in enomesečno dopolnilno izobraževanje.

Po besedah Pitaka se še nobeden od ukrepov, ki jih je drugostopenjsko razsodišče sprejelo, ni izvršil. Zagovornika obeh obtožencev sta namreč razsodbi ugovarjala, Zdravniška zbornica Slovenije pa je zavzela stališče, da sklepov, ki so sicer po njihovem internem pravilniku dokončni in pravnomočni, ne bodo spoštovali, je dejal. Razen tega, da je odstopil predstojnik pediatrične klinike na UKC Maribor Alojz Gregorič, se ni zgodilo nič, je prepričan zastopnik Nekrepovih.

Kot je znano, so starši Bora Nekrepa, ki je marca 2008 umrl po obravnavi v UKC Maribor zaradi previsoke ravni amoniaka v krvi.

td/ago/apo/td
© STA, 2009