Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenjgraška bolnišnica se pripravlja na delovanje v morebitnih kriznih razmerah

Slovenj Gradec, 26. novembra - Število okuženih z novo gripo se na Koroškem povečuje. Splošna bolnišnica Slovenj Gradec, ki ima trenutno hospitaliziranih 15 bolnikov s potrjeno okužbo, se zato pripravlja na delovanje v kriznih razmerah, če bi prišlo do epidemije večjih razsežnosti.

Kot je na današnji novinarski konferenci povedal strokovni direktor bolnišnice Rajko Golobinek, se bo program dela bolnišnice spremenil, predvidoma bodo najprej odpovedali nekatere težje operacije, pri katerih bodo ocenili, da bi bolniki po operaciji potrebovali tudi respiratorje. Slednje bodo namreč v prvi vrsti namenjali bolnikom z novo gripo.

Po podatkih Zavoda za zdravstveno varstvo Ravne na Koroškem se na Koroškem povečuje število akutnih respiratornih in gripi podobnih obolenj, v vseh treh koroških dolinah je bilo potrjenih že 10 izbruhov okužb z novo gripo, predvsem v šolah in vrtcih. V bolnišnici še naprej poudarjajo pomen cepljenja. Koroška je doslej dobila 4500 doz cepiva, cepljenih pa je bilo skupno okoli 3500 ljudi.

vpu/apo
© STA, 2009