Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zaposlen v Slovenski vojski storil samomor

Ljubljana, 26. novembra - Še en zaposlen v Slovenski vojski (SV) je storil samomor. Kot je za STA potrdil tiskovni predstavnik SV Simon Korez, so moškega našli mrtvega na njegovem domu. Ustrelil naj bi se z malokalibrskim orožjem, ni pa šlo za službeno orožje. Korez je pojasnil, da omenjeni moški ni nikoli sodeloval v misijah SV v tujini.

V SV sicer spremljajo število samomorov v njihovih vrstah, ki je po besedah Koreza daleč pod slovenskim povprečjem. V zadnjih petih letih je samomor storilo šest zaposlenih v SV, od tega eden na delovnem mestu, ostali pa izven delovnega mesta in izven delovnega časa.

Korez je še poudaril, da imajo zaposleni v SV redne zdravniške preglede, v primeru, da zdravnik tako presodi in glede na težavnost delovnega mesta pa lahko vključujejo tudi psihološka svetovanja.

Umrli moški je bil po poročanju portala 24ur.com inštruktor v avtošoli, ki deluje v Slovenski Bistrici pod okriljem Poveljstva za doktrine, razvoj in izobraževanje SV. Pred samomorom naj bi se vrnil s psihiatričnega zdravljenja.

pa/td/apo
© STA, 2009