Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Mestna občina Novo mesto predstavila sprejeti občinski prostorski načrt

Novo mesto, 26. novembra - Svet Mestne občine Novo mesto je v torek sprejel novi občinski prostorski načrt, temeljni akt, s katerim občina prvič po letu 1986 celostno načrtuje prostorski razvoj Novega mesta. Z njim Novo mesto krepi vlogo gospodarskega, družbeno infrastrukturnega, oskrbnega, storitvenega in upravnega središča, je danes povedal župan Alojzij Muhič.

Tako bodo na območju novomeške občine možne legalizacije skoraj 4000 po občini razpršenih zidanic.

Kar nekaj površin so v dokumentu namenili gospodarski dejavnosti; širijo poslovno industrijsko območje Cikava, določili so prostor za novo gospodarsko območje med novomeškima avtocestnima priključkoma, severno od tovarne Krka so dopolnili površine za njeno širitev, nekaj dodatnih površin pa so namenili tudi tovarni Ursa v Cegelnici.

Uredili so tudi lokacijo nove osnovne šole v severnem delu mesta oz. na območju Kamenc in Bučne vasi, uskladili so potek tretje razvojne osi skozi Novo mesto in rezervirali zemljišča za izgradnjo novomeške spodnje in zahodne obvoznice, ki bosta prevzeli ves tranzitni promet, ki se danes steka skozi mestno središče.

td/rbo/td
© STA, 2009