Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

NZS seznanjena s stavniško afero

Nyon, 25. novembra - V Nyonu so se predstavniki Evropske nogometne zveze srečali s predstavniki devetih držav, iz katerih naj bi prihajali klubi, ki so osumljeni, da so del stavniške afere. Na sestanku, ki sta se ga udeležila tudi generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije Dane Jošt in disciplinski sodnik Simon Jeglič, so sprejeli nekaj sklepov, med drugim, da je do pridobitve uradnih dokumentov potrebno vse objavljene informacije v medijih v povezavi z afero šteti kot namigovanja.

Brdo pri Kranju, hotel Kokra.
Predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Ivan Simič.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Klub Interblock.
Foto: TP/STA.
Arhiv STA

Udeleženci so se strinjali, da morajo v oster boj proti stavniški mafiji. Sprejeli so določene sklepe, kako se bodo tega lotili, o sumljivih tekmah v slovenskem prostoru pa Dane Jošt ni izvedel nič novega. Uradno sta v postopku preiskave le tekmi Drava - Nafta in Interblock - Metalurg.

Do končne vsebine klobčiča, ki se je začel odvijati prejšnji teden, ko so nemški mediji začeli poročati o stavniški aferi po Evropi, je torej še dolga pot. Najprej bodo morale svoj del naloge opraviti kriminalistične službe oziroma organi pregona, nato bo na vrsto prišlo tožilstvo, šele v končni fazi pa bodo lahko kazni sprejemale nogometne zveze in klubi.

ad/ic/zzb/zzb
© STA, 2009