Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

O zamenjavi Žnidaršiča danes poslovniška komisija

Ljubljana, 26. novembra - Parlamentarna komisija za poslovnik bo danes razpravljala o zahtevi za razrešitev Franca Žnidaršiča z mesta vodje poslanske skupine DeSUS. Žnidaršič in poslanec Vili Rezman namreč od komisije pričakujeta tolmačenje postopka zamenjave vodje poslanske skupine, saj ta v poslovniku državnega zbora ni določen.

Ljubljana.
Vodja PS DeSUS Franc Žnidaršič.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Pet poslancev DeSUS, Joško Godec, Anton Urh, Franc Jurša, Vasja Klavora in Matjaž Zanoškar, je namreč po sporih v stranki in poslanski skupini predsednika DZ Pavla Gantarja minuli četrtek obvestilo o zamenjavi vodje poslanske skupine Žnidaršiča. Zamenjal naj bi ga Joško Godec. Takšno obvestilo pa je po mnenju Žnidaršiča in Rezmana nelegitimno, nelegalno in v nasprotju s prakso v državnem zboru.

Zato sta se obrnila na poslovniško komisijo in ji predlagala, naj odloči o tolmačenju postopka, saj postopki imenovanja ali zamenjave vodje poslanske skupine niso določeni. Komisijo za poslovnik in zakonodajno-pravno službo še prosita, naj preuči ravnanje poslancev in predsednika stranke DeSUS Karla Erjavca.

mo/pse
© STA, 2009