Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gjerkeš in predstavniki občin ustanovili skupno posvetovalno telo

Ljubljana, 25. novembra - Minister, pristojen za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Henrik Gjerkeš se je danes prvič uradno srečal s predstavniki Skupnosti občin Slovenije in Združenja občin Slovenije. Dogovorili so se za ustanovitev skupnega posvetovalnega delovnega telesa, v katerem bodo predstavniki obeh reprezentativnih združenj in službe vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko kot posredniško telo.

Ljubljana.
Minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Henrik Gjerkeš.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Henrik Gjerkeš.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Pogovarjali so se tudi o povprečninah, glede katerih so predstavniki občin nanizali veliko pripomb, tudi na izračun povprečnine, na sam način izvajanja ter na okoliščine okrog povprečnin, ki se dotikajo tudi ostalih ministrstev.

V zvezi s pokrajinami je Gjerkeš omenil, da bo, kot so se dogovorili v torek s predsedniki koalicijskih strank na kolegiju pri predsedniku vlade Borutu Pahorju, v treh tednih pripravil načrt postopka pokrajinizacije in takrat bo tudi posvetovanje s širšo koalicijo. Pri tem bodo po njegovih besedah uporabili izkušnje in analize, ki so jih pridobili prejšnji ministri.

apo/tz/spc/apo
© STA, 2009