Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na Kosovu zaradi poškodbe s strelnim orožjem umrla slovenska vojakinja

Ljubljana, 24. novembra - V vojaški bazi v Peči na Kosovu je danes zaradi poškodbe s strelnim orožjem umrla slovenska vojakinja. Po prvih podatkih v dogodku ni bila udeležena nobena druga oseba, pripadniki slovenskega kontingenta pa zaradi dogodka niso bili ogroženi, so sporočili z obrambnega ministrstva.

Dogodek se je zgodil danes ob 13. uri v vojaški bazi v Peči na Kosovu, o njem pa je bil obveščen preiskovalni sodnik v Sloveniji. Okoliščine dogodka preiskuje Obveščevalno-varnostna služba obrambnega ministrstva in komisija Slovenske vojske, so sporočili z Morsa.

Tiskovni predstavnik Slovenske vojske Simon Korez je v izjavi za medije povedal, da je bila pokojna vojakinja mlajša od 30 let, visokoizobražena in doma z območja Štajerske. Pripadnica Slovenske vojske je bila eno leto, to pa je bila njena prva misija v tujini, je dejal Korez.

V sporočilu za javnost so še dodali, da v Slovenski vojski in na obrambnem ministrstvu obžalujejo smrt vojakinje, njenim svojcem pa izrekajo sožalje. To je prva smrtna žrtev med pripadniki Slovenske vojske na misijah v tujini.

aju/jk/aju
© STA, 2009